Studio Groene Vallei

login registreer

NieuwsWORKSHOP HOW TO USE PROPS met Nathan Gray

This Workshop is useful for everyone who practices Yoga, but is especially helpful for Teachers who want to learn some new ways of using Straps, Bolsters, Blocks and Wedges to help each student find there comfortable pace in a Yoga Practice. The Props can be used to enhance many Yoga Postures, either to make them easier and more accessible for the Poses you find difficult, or even to add an extra challenge to certain postures to give a deeper practice.

This Workshop counts as CPD points for Yoga Teachers with the Yoga Alliance.

Tai Chi: altijd instappen mogelijk

Vanaf 04/03 start een nieuwe Tai Chi vorm: Wu Da: dit is een zeer langzame vorm die zowel elementen uit de qi-gong als de tai-chi heeft.Een zachte beweging vanuit balans en aandacht voor ademhaling. Het geeft rust en soepelheid, waarbij ademhaling en zachte stretchings een grote rol spelen.Het is een hele toegankelijke vorm die op elk gewenst moment te volgen is, zowel voor beginners als gevorderden. Bij Qi-gong  worden bewegingen een aantal keer achter elkaar herhaald samen met de ademhaling. Bij Tai-chi zijn het allemaal verschillende bewegingen achter elkaar, dus je herhaalt niet dezelfde bewegingen.

Elke woensdag van 19.30 tot 20.30.

workshop KALARIPAYAT 15/03

Daag jezelf uit en oefen je lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en focus in een wervelende workshop.
Kalaripayat is Oosterse gevechtskunst afkomstig uit het zuiden van India. Via een reeks beenbewegingen, rugoefeningen en dierenposities train je je uithoudingsvermogen en lenigheid. Een deel van de les gaat over focus en aarding.
Kalaripayat maakt je soepel en snel en verbetert je concentratie.
In de workshop komen de basisbewegingen aan bod: beenbewegingen, dierenposities en afweertechnieken.

Zondag 15/03 van 11.30 tot 13.30.

Inschrijven via info@studiogroenevallei.be.
Deelname: 15 euro voor vroege boekers voor 1 maart, daarna 20 euro.

WORKSHOP YOGA VOOR DE RUG

enkele reacties van 09/02:

"beste ik volgde dit weekend bij klaartje de workshop voor rugyoga welke mij heel goed bevallen is ook omdat ik een informatiebrochure heb ontvangen waardoor ik de oefeningen ook thuis kan doen. ik volg ook volgende week de workshop slapen.Gezien ik regelmatig in stresssituaties kom vroeg ik mij af of jullie niet eens een workshop kunnen organiseren om stress te lijf te gaan? kan je mij op de hoogte houden?  "

"Hallo, ik heb zondag voor de eerste yoga gedaan. Ik maakte daar misschien een klunzige indruk, onbeholpen,... Rood hoofd van hier tot in China. Heb nieuwe yoga-bewegingen ter plaatse uitgevonden! Maar - heb er echt van genoten. Heb trouwens voor donderdag direct een afspraak gemaakt. Wat is de naam eigenlijk van de begeleidster??? Alleszins - ik kwam met rugpijn toe en heb er nu geen meer? Wel stijve spiertjes van spiertjes die ik nog nooit gevoeld heb. Ik email dus om de begeleidster te bedanken die zondag Yoga voor de rug gegeven heeft."

"Hallo Els,
Ik heb vandaag deelgenomen aan de workshop voor de rug gegeven door Klaartje en wou even laten weten dat ik er ongelooflijk van genoten heb! Ik heb na de les niet de mogelijkheid gehad om het tegen Klaartje te zeggen dus kan je haar misschien via deze weg de boodschap doorgeven? Als jullie in de toekomst de workshop opnieuw zouden geven dan ben ik zeker geïnteresseerd. Vond het ook erg aangenaam dat er niet zo heel veel deelnemers waren wat maakte dat je kon bewegen zonder anderen te hinderen. Alleen jammer dat ik zo ver woon en dus alleen de workshops volg en af en toe in het weekend kom, anders zou ik zeker elke week komen .
Maar er een fijne week van!"

NIEUWE WORKSHOP YOGA VOOR DE RUG: 22 maart om 11.30, inschrijven via info@studiogroenevallei.be

NIEUW: ashtanga op zaterdag met Vicky

Vanaf 07/02 kan je op zaterdagochtend terecht voor een ashtanga yoga sessie. Ashtanga yoga is een flow yoga, wat betekent dat asana's/yogahoudingen in een vloeiende beweging in elkaar overlopen. Het is een krachtige en dynamische vorm van yoga en is bedoeld voor versterking van lichaam en geest. Het legt veel nadruk op kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Je richt je aandacht naar binnen, zodat je even niet meer bezig bent met de buitenwereld. Een perfect start dus voor een dynamisch weekend!

kerstvakantie

Studio Groene Vallei sluit haar deuren van zaterdag 20 december tot en met zondag 4 januari.

We wensen iedereen een lichte en vrolijke tijd toe met veel liefde en aandacht voor jezelf!

Wie een lopend abonnement heeft, kan er op rekenen dat de sluitingsdagen niet meetellen en achteraf verder kunnen worden opgenomen!

KADO TIP!

nog een kado nodig waar jezelf ook plezier van hebt?
maak iemand warm met deze bon en kom vanaf nu met je beste vriendin, oma, lief, buurvrouw, postbode, lievelingsacteur, collega of zelfs je leerkracht sporten!
of stuur hen gezellig op hun eentje naar studio groene vallei en gun jezelf een avondje rust in de zetel terwijl zij goed bezig zijn!!
55 euro voor 5 lessen

YOGA VOOR IEDEREEN

De ASUDRA yoga op woensdagavond krijgt een nieuw elan en is vanaf nu geschikt voor elk niveau!

Op donderdagavond kan je vier weken lang kennismaken met SOFT VINYASA. Een vloeiende yogavorm die je volledige lichaam aan het werk zet!

Tot binnenkort!!!

STUDENTEN

Studenten krijgen op vertoning van hun studentenkaart en mits ze minder dan 28 jaar zijn een korting van 20%.

Deze korting is niet-cummuleerbaar met andere kortingen.

JE REGISTRATIE LUKT NIET

Bij het registreren gaat er soms iets niet zoals je het wil en lukt het niet om in te schrijven. Meestal komt dit door je gekozen paswoord of gebruikersnaam; die moet uit één woord bestaan. Het kan ook voorkomen dat je gebruikersnaam of paswoord al ingenomen is, voeg dan één cijfer toe en je bent weer uniek! En soms heb je je al ooit geregistreerd maar ben je je inloggegevens vergeten. Stuur dan een mailtje naar info@studiogroenevallei.be en je oude account wordt verwijderd zodat je opnieuw kan beginnen. Succes!!

de pilates niveaus

introductie: hier worden de beginselen en basisoefeningen uitgebreid uitgelegd. Dit niveau is noodzakelijk als je nog nooit pilates hebt gevolgd. Je kan op elk moment met deze les starten. We raden je aan om deze les minimaal 2 à 3 maal te volgen.

Basic: Van zodra je voldoende kennis hebt hoe de pilatesoefeningen moeten worden uitgevoerd kan je naar dit niveau. Het tempo ligt hier nog vrij rustig en je kan op die manier de oefeningen perfectioneren.

Intermediate: Als een jaar mat hebt gevolgd kan je overgaan naar intermediate. De oefeningen worden uitgevoerd op een iets hoger tempo. 

Instappen op elk moment

In bijna al onze cursussen kan en mag men op gelijk welk moment inspringen. Ofwel doet de lesgever de oefeningen voor ofwel worden ze duidelijk uitgelegd zodat je kan volgen en een routine kan opbouwen. De ervaring zorgt er enkel voor dat je de oefeningen vlotter en beter uitvoert. Vergelijk jezelf niet met de gevorderde deelnemers, zij zijn ook ooit net zoals jij gestart en forceer je lichaam nooit! Voor de pilates cursus raden wij aan om altijd eerst een introductieles op dinsdag te volgen. Voor de tai chi is het beter om te beginnen met de aanvang van een nieuwe reeks. Op 26 september 2012 start een nieuwe reeks voor gevorderden en voor beginnelingen. Je kan hier nog tot zeker tot les 3 invallen.

Als je twijfelt, neem dan eerst een proefles, die kost slechts 5 euro.

Uitschrijven als je niet kan komen!

Schrijf je altijd uit als je niet kan komen!

Als je je hebt ingeschreven maar je kan toch niet komen, schrijf je dan uit. Dit uitschrijven gaat heel eenvoudig: ga naar onze site, log je in, ga naar het uurrooster, kies de les waarvoor je je wil uitschrijven, er zal automatisch een bericht 'uitschrijven' verschijnen. Klik hierop en bevestig de uitschrijving. Op die manier ben je nooit een beurt onnodig kwijt, hebben wij een goed zicht op het aantal deelnemers, wordt er niet onnodig op je gewacht en maak je plaats vrij voor anderen!!!

 

Bedankt!

Ziek of vakantie: wij verlengen je abonnement ....

Als je door vakantie minimum zeven opeenvolgende dagen afwezig bent dan verlengen wij gratis je abonnement. Ook als je zeven opeenvolgende dagen niet kunt meedoen wegens ziekte passen wij dit toe. Laat ons dit dan wel onmiddellijk weten enkel per email, info@studiogroenevallei.be, en stuur ons als bewijs een doktersattest en/of bewijs van vakantieboeking toe.

Enkel als hieraan wordt voldaan, kunnen wij uw abonnement verlengen met de dagen dat u geen les kunt volgen.

Wij passen je profiel aan en zullen uitkijken naar je terugkomst!