Tips voor het aanleggen van een onderhoudsarme tuin

Heb je geen groene vingers? Of heb je weinig tijd om je tuin te onderhouden? Dan is het verstandig om je tuin onderhoudsarm aan te leggen. In dit artikel geven wij een aantal handige tips waarmee je een onderhoudsvriendelijke tuin kunt aanleggen.

Tip 1: Kies voor groenblijvers
Bij het inrichten van een onderhoudsvriendelijke tuin is het belangrijk om te kiezen voor wintergroene bomen, heesters of (haag)planten. Het grote voordeel van groenblijvers is dat ze in de herfst en winter geen blad laten vallen. Dat scheelt natuurlijk enorm veel opruimwerk. Daarnaast heeft je tuin altijd kleur, ook tijdens de winter.

Tip 2: Overzichtelijke indeling
Tijdens het indelen van je tuin is het belangrijk om rekening te houden met overzichtelijkheid. Een overzichtelijke tuin zorgt ervoor dat je het onderhoud beter kunt indelen, waardoor je gemakkelijker je tuin kunt onderhouden.

Tip 3: Grind als bodembedekking
In onderhoudsvrije tuinen wordt er vaak gekozen voor grind. Het aanleggen kost wat tijd en energie, maar als het eenmaal ligt dan ben je ook van het onderhoud af. Het enige onderhoud dat grind vergt is het losharken om onkruid tussen het grind te voorkomen. Wat ook een voordeel van grind is dat het waterdoorlatend is. Bij een fikse regenbui blijft het water niet in plassen staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *